keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
evelyntzika
 

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 02.02.17 23:40

Το τμήμα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Κόρινθο και είναι ενταγμένο στη Σχολή Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου. Έτος Ίδρυσης 2007. Κωδ. Μηχανογραφικού: 411 

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Σκοπός του τμήματος είναι η άρτια επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών και φοιτητριών του στα γνωστικά πεδία της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων, της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και των Νέων Τεχνολογιών που καθορίζουν τη σύγχρονη εποχή. 

Το Τμήμα αποσκοπεί να συνδυάσει στο προπτυχιακό και στα μεταπτυχιακά του προγράμματα τη στέρεη θεωρητική γνώση με εφαρμοσμένα μαθήματα στα βασικά γνωστικά πεδία που θεραπεύει ως βάση σύνδεσης των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας. Αυτή τη φιλοσοφία υπηρετούν τόσο η δομή του προγράμματος σπουδών όσο και το περιεχόμενο των επιμέρους μαθημάτων. 

Οργάνωση Σπουδών:

 • Κατευθύνσεις: 1. Πολιτική Επιστήμη, 2. Διεθνείς Σχέσεις


Ενδεικτικά Μαθήματα: Πολιτική (Επιστήμη, Φιλοσοφία), Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία, Διεθνής Πολιτική, Διεθνείς (Σχέσεις, Θεσμοί & Οργανισμοί), Πολιτικά Κόμματα, Οικονομική Θεωρία και Ανάπτυξη, Ποσοτικές Μέθοδοι Ανάλυσης, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, Γεωπολιτική, Τεχνολογία και Παγκοσμιοποίηση, Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα, Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Μετανάστευση, Θρησκεία και Πολιτική, Μειονότητες στην Ευρώπη, Διοίκηση και Λήψη Αποφάσεων, Έθνη και Εθνικισμός, ΜΜΕ και Κοινή Γνώμη, Πολιτική Ηγεσία και Διακυβέρνηση, Αυταρχικά και Ολοκληρωτικά Πολιτικά Συστήματα, Πολιτικά Συστήματα στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευρω-Αμερικανικές Σχέσεις, Οικονομική Ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Μεταπτυχιακές Σπουδές που προσφέρει το τμήμα (*):

 • Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε.)
 • Μεσογειακές σπουδές (Έδρα. Διεθνές, Απονέμει: Μ.Δ.Ε.)
 • Παγκόσμια πολιτική οικονομία (Έδρα. Διεθνές, Απονέμει: Μ.Δ.Ε.)


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα.

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές σε ευρύ φάσμα θεματικών αντικειμένων όπως ιστορία, φιλοσοφία, ευρωπαϊκές σπουδές, δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση, ψυχολογία, κοινωνιολογία, διοίκηση, οικονομικά κτλ.

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων:

 • Στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλους τομείς του δημοσίου και σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 • Σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Σε διεθνείς οργανισμούς.
 • Στο διπλωματικό σώμα.
 • Σε πολυεθνικές επιχειρήσεις.
 • Στη νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση.
 • Σε ινστιτούτα πολιτικών και ιστορικών ερευνών.
 • Σε εταιρίες δημοσκοπήσεων και μελέτης πολιτικών φαινομένων.
 • Στα μέσα ενημέρωσης.
 • Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στο χώρο των Βαλκανίων που η χώρα μας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.
 • Στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
 • Καθηγητές, (ΠΕ13) Νομικοί & Πολιτικοί Επιστήμονες, στη δημόσια και ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. 

Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται και στον Κλάδο Π.Ε. Διοικητικών και / ή Οικονομικών, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Δημοσίου για την πλήρωση θέσεων διοικητικών και / ή οικονομικών, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Δικτυακός τόπος Τμήματος: Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης