keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα
evelyntzika
 

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (V)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 03.02.17 21:32

Το τμήμα ''Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών'' ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών με έδρα το Αγρίνιο και είναι ενταγμένο στη Σχολή Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπ. Έτος Ίδρυσης 1998. Κωδ. Μηχανογραφικού: 368 

Στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία Ι και V. 

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Η λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, έρχεται να αντιμετωπίσει το κρίσιμο πρόβλημα σχετικά με την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα διαχείρισης του πολιτισμικού περιβάλλοντος. Οι σκοποί του τμήματος είναι οι εξής: 

 • Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση για την πολιτισμική κληρονομιά και τη διαχείρισή της. 
 • Να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία στο γνωστικό αντικείμενο που αφορά στον πολιτισμικό πλούτο της χώρας από την αρχαιότητα ως σήμερα, αλλά και σε σύγκριση με τους πολιτισμούς των μεσογειακών λαών. Οι στόχοι της εκπαίδευσης αποβλέπουν i) στην αποτελεσματική ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των πολιτισμικών πόρων, ii) στην ορθολογική διαχείριση και οικονομική αξιοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος όλων των παραμέτρων της πολιτισμικής διαχείρισης στην Ελλάδα και iii) στην ανάδειξη του σύγχρονου τομέα πολιτισμικής διαχείρισης και σχεδιασμού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.


Οργάνωση Σπουδών:

 • Κατευθύνσεις: 1. Διαχείρισης Πολιτισμικών Πόρων, 2. Πολιτισμικής Πληροφορικής


Ενδεικτικά μαθήματα: Αρχαία (Ελληνική Γραμματεία, Ιστορία, Ελληνική Τέχνη), Ιστορία (της Τέχνης, της Ευρωπαϊκής Τέχνης, της Αρχιτεκτονικής, των Πολιτισμών), Λαϊκός Πολιτισμός, Αρχιτεκτονική Παλαιοχριστιανικών & Βυζαντινών Χρόνων, Προϊστορική Αρχαιολογία, Νεώτερη Ελληνική Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία -Σχολές & Ρεύματα, Πληροφορική, Αλγόριθμοι και Γλώσσες Προγραμματισμού, Δομημένος Προγραμματισμός, Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός, Ψηφιακή Επεξεργασία Περιεχομένου, Τεχνολογίες Διαδικτύου, Βάσεις Δεδομένων, Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων, Οπτικός Προγραμματισμός (Visual Programming), Πολυμεσικές Εφαρμογές, Επικοινωνία Ανθρώπου - Μηχανής, Αρχαιολογία της Αθήνας, Αρχιτεκτονική και Μνημειακή Τοπογραφία, Περιβάλλον - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Μουσειοπαιδαγωγική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργάνωση και Διαχείριση Ψηφιακών Πολιτισμικών Προϊόντων, Αρχές Μάρκετινγκ, Ιστορία και Λειτουργία των Μουσείων, Νομισματική, Διατήρηση και Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, Διαφήμιση - Δημόσιες Σχέσεις, Νομοθεσία και Διοικητική Πρακτική, Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, Επιχειρησιακή Έρευνα κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Το τμήμα χορηγεί πτυχίο Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 

 • Σε δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς που εξειδικεύονται στην προβολή και διαχείριση προϊόντων, δράσεων και υπηρεσιών του πολιτισμού.
 • Σε φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τον τουρισμό, την διαφήμιση, και σε φορείς πολιτιστικής προβολής και πολιτισμικής διαχείρισης (cultural management).
 • Σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου με αντικείμενο την οργάνωση, διαχείριση και ανάδειξη μουσείων και μνημείων.
 • Σε οργανισμούς και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την διαμόρφωση πολιτικών για την τεχνολογία και τον πολιτισμό.
 • Σε μουσεία, πινακοθήκες, εκθέσεις τέχνης και πολιτιστικούς οργανισμούς με έμφαση στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών.
 • Σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες (εκπαιδευτική τεχνολογία).
 • Σε φορείς και επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες.
 • Σε εταιρείες παραγωγής πολυμέσων με έμφαση στην προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς (3D Graphics, CD-ROM, παρουσιάσεις στο Διαδίκτυο - Internet), και εταιρίες διαχείρισης (management) μουσικών, κινηματογραφικών, εικαστικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
 • Σε εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς για την προβολή και διαχείριση της πολιτισμικής Κληρονομιάς.
 • Σε βιβλιοθήκες και κέντρα αρχειοθέτησης και τεκμηρίωσης.
 • Σε φορείς προαγωγής έρευνας (Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα), και φορείς παραγωγής στελεχών έρευνας σε τομείς πολιτισμού.


Δικτυακός τόπος Τμήματος: Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Πατρών
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης