keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Δημόσιας Διοίκησης (V)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 03.02.17 21:33

Το τμήμα ανήκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με έδρα την Αθήνα και είναι ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Οικονομίας & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπ. Έτος Ίδρυσης 1963. Κωδ. Μηχανογραφικού: 124 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2744/Β/31-8-16 (αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία) το τμήμα εντάσσεται και στο Επ. Πεδίο Ι. Άρα στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία Ι και V.

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Σκοπός του Τμήματος αυτού του Πάντειου Πανεπιστημίου, είναι να μεταδίδει στους φοιτητές του τις απαραίτητες γνώσεις, για να ασχοληθούν με τη μελέτη και έρευνα θεμάτων που ανήκουν στο χώρο του Δημοσίου Δικαίου, της Διοικητικής Επιστήμης και της Πολιτικής Οικονομίας. 

Οι στόχοι του τμήματος καθώς και ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός προσανατολισμός του, προσδιορίζονται από τα γνωστικά αντικείμενα των Τομέων του, όπως αυτά αναλύονται στο πρόγραμμα σπουδών του. Ειδικότερα, η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται στη σπουδή και ανάλυση όλων των σύγχρονων προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της. Η προσπάθειά του εστιάζεται στην παροχή προς τους φοιτητές μιας ολοκληρωμένης εμπέδωσης όλων των βασικών πεδίων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και στον εφοδιασμό τους με εξειδικευμένες γνώσεις που θα τους αναδείξουν σε ικανά στελέχη σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων του σύγχρονου κράτους. Την ολοκληρωμένη κάλυψη των βασικών θεμάτων και μεθόδων που αφορούν τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, προσφέρει ακόμη ένας στόχος του τμήματος, η προώθηση των επιστημών οργάνωσης και λειτουργίας της πολιτείας. 

Οργάνωση Σπουδών:

 • Τομείς: 1. Οικονομίας, 2. Δημοσίου Δικαίου, 3. Διοικητικής Επιστήμης, 4. Φορολογίας και Ελεγκτικής.
 • Κατευθύνσεις: 1. Δημόσιας Οικονομικής, 2. Δημόσιων Θεσμών.


Ενδεικτικά μαθήματα: Πολιτική Οικονομία, Οικονομικά Μαθηματικά, Χρηματοοικονομική Λογιστική, Στατιστική, Μικροοικονομική, Μακροοικονομική, Πληροφορική, Διοικητική Επιστήμη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Ανάπτυξη, Δίκαιο (Συνταγματικό, Διοικητικό, Αστικό, Ευρωπαϊκό, Κοινοβουλευτικό, Εργατικό, Δημοσιονομικό, Εμπορικό, Δημόσιο Διεθνές), Διοίκηση Πολιτισμικών Θεσμών, Θεμελιώδη Δικαιώματα, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική, Συνταγματική Ιστορία, Ιστορία Οικον. Θεωριών, Οικονομική Πολιτική, Ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομικά Συστήματα & Οικονομικοί Θεσμοί, Ανθρωπολογία και Κοινωνιολογία του Δικαίου, Νομισματική Θεωρία και Πολιτική, Διεθνής Οικονομική, Συνταγματική Ιστορία, Διεθνής Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*): 

 • Οικονομικά της Παραγωγής & των Διακλαδικών Σχέσεων (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.) (ΦΕΚ 1132/Β'/27-07-2004)
 • Δημόσια Διοίκηση, στις κατευθύνσεις 1. Φορολογία και Ελεγκτική, 2. Οικονομική Επιστήμη, 3. Σύγχρονες Μέθοδοι Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης (Δημόσιο Management), 4. Νομικός Πολιτισμός, 5. Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.). (ΦΕΚ 324/Β/11-2-2004).


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 

 • Στελέχη στο δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 • Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • Σε διεθνείς οργανισμούς.
 • Σε ινστιτούτα πολιτικών και ιστορικών ερευνών.
 • Σε εταιρίες δημοσκοπήσεων και μελέτης πολιτικών φαινομένων.
 • Στο διπλωματικό σώμα.
 • Καθηγητές, (ΠΕ13) Νομικοί & Πολιτικοί Επιστήμονες, στη δημόσια και ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.[Προσοχή: Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι υποψήφιοι που απέκτησαν το πτυχίο του Τμήματος μετά τις 30/06/1984 (Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ 144/90 και 107/03)].


Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Δημόσιας Οικονομικής μπορούν να εγγράφονται ως μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. 

Επαγγελματικοί Φορείς - Επαγγελματικές Οργανώσεις:


Δικτυακός τόπος Τμήματος: Δημόσιας Διοίκησης Πάντειου Πανεπιστημίου
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης