keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ)- Μηχανικοί (Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 17:38

Το τμήμα λειτουργεί στον Πειραιά (Χατζηκυριάκειο) και ανήκει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Ναυτικού (Σ.Ν.Δ.). Έτος ίδρυσης 1845. Κωδ. Μηχανογραφικού: 816 

Οι υποψήφιοι για το τμήμα υποβάλλονται σε:
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Αθλητικές δοκιμασίες


Οι υποψήφιοι με πρώτη Σχολή προτίμησης τη Σχολή ΣΝΔ, οι οποίοι κρίθηκαν ακατάλληλοι στις ειδικές αντίστοιχες δοκιμασίες της Σχολής θα συνεχίσουν υποχρεωτικά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις προκειμένου να κριθούν εάν είναι κατάλληλοι ή ακατάλληλοι για τις υπόλοιπες Σχολές που έχουν δηλώσει. 

Οι δηλώσαντες σαν δεύτερη ή τρίτη προτίμηση τη Σχολή ΣΝΔ θα εξετάζονται με μέριμνα της Σχολής πρώτης προτίμησης και στην κολύμβηση, εφόσον κρίθηκαν κατάλληλοι από τη Σχολή πρώτης προτίμησης στις αθλητικές, ψυχοτεχνικές και ιατρικές εξετάσεις. 

Σκοπός: Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου έτσι ώστε οι απόφοιτοί του να είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης αεροδυναμικής εποχής ως αξιωματικοί- μηχανικοί του Πολεμικού Ναυτικού. 

Στη Σχολή οι Ναυτικοί Δόκιμοι καταρτίζονται ακαδημαϊκά από το καθηγητικό προσωπικό των διαφόρων Τομέων της. Η πρακτική εξάσκηση, καθώς και η καλλιέργεια του Ναυτικού πνεύματος, πραγματοποιούνται με τη διδασκαλία της Ναυτικής Τέχνης, των πεζικών ασκήσεων και με εκπαιδευτικά ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό με πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα και αεροπλάνα. 

Τομείς σχολής:
Ι) Συστημάτων Μάχης, Ναυτικών Επιχειρήσεων, Θαλασσίων Επιστημών, Ναυτιλίας, Ηλεκτρονικών & Τηλεπικοινωνιών. 
ΙΙ) Ναυπηγικής & Ναυτικής Μηχανολογίας. 
ΙΙΙ) Εφαρμοσμένης Μηχανικής & Τεχνολογίας Ναυτικών Υλικών. 
ΙV) Ηλεκτροτεχνίας & Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. 
V) Μαθηματικών. 
VΙ) Φυσικών Επιστημών. 
VΙΙ) Ανθρωπιστικών & Πολιτικών Επιστημών. 

Ενδεικτικά μαθήματα: Μαθηματικά, Γενική και Εφαρμοσμένη Φυσική, Θεωρία Κυκλωμάτων, Μετάδοση θερμότητας, Θερμοδυναμική, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Ναυτική Ιστορία, Ναυτιλία, Ναυτική Tέχνη, Φιλοσοφία, Ξένη Γλώσσα, Τεχνολογία Καυσίμων και Λιπαντικών, Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός, Θεωρητική Μηχανική, Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική, Βοηθητικά Συστήματα και Δίκτυα Πλοίου, Ηλεκτρονική, Εφαρμοσμένη Μηχανική, Μηχανική Ρευστών, Συστήματα Ηλεκτρικής Ισχύος, Επιστήμη Υλικών, Ναυτικοί Αεριοστρόβιλοι, Ναυπηγική, Δίκαιο, Συστήματα Επικοινωνιών, Στοιχεία Μηχανών, Ναυτικοί Κινητήρες Diesel, Τεχνολογία Ναυτικών Υλικών, Οικονομία της Άμυνας, Πειραματική Αντοχή και Επιστήμη Υλικών, Εισαγωγή στα Πεπερασμένα Στοιχεία, Κοινωνική Ψυχολογία κ.α. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 4 χρόνια. 

Υποχρεώσεις - Δικαιώματα
Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με την άδεια του Διοικητού αυτής τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής. 
Τα έξοδα φοιτήσεως (ενδιαίτηση - βιβλία - στολές - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) στη ΣΝΔ, βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ από τον πρώτο μήνα οι σπουδαστές λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα. 
Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι 8 χρόνια. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Πολεμικό Ναυτικό. Οι απόφοιτοι ονομάζονται σημαιοφόροι και σταδιοδρομούν ως μόνιμοι αξιωματικοί του ναυτικού. Μπορούν να εγγραφούν σε άλλες Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο Πολεμικό Ναυτικό, υπηρετούν σε πλοία του Στόλου με κορυφαία τη θέση του Α΄ Μηχανικού. Στη συνέχεια, αλλά και ενδιάμεσα κατά την καριέρα τους στο Στόλο, τοποθετούνται σε επιτελικές, διευθυντικές και διοικητικές θέσεις τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό, όσο και στο ΓΕΕΘΑ ή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να τοποθετηθούν σε θέσεις εξωτερικού, σε ελληνικές πρεσβείες, διασυμμαχικά στρατηγεία και κλιμάκια του Πολεμικού Ναυτικού. Για μηχανικό Αξιωματικό, ο ανώτατος βαθμός είναι του Αντιναυάρχου και η ανώτατη θέση αυτή του Γενικού Επιθεωρητή Ναυτικού. Επίσης, μετά την αποχώρησή τους από το Πολεμικό Ναυτικό μπορούν να εργαστούν ως Μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού. 

Μεταπτυχιακά:
Στο βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου, του Υποπλοιάρχου και του Πλωτάρχη, οι αξιωματικοί μπορούν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να αποκτήσουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε σχετικά αντικείμενα, όπως: ηλεκτρονικά, μηχανολογίας όπλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ναυπηγική, θαλάσσια γεωγραφία κ.ά. 

Στο βαθμό του Υποπλοιάρχου, εκπαιδεύονται στη Σχολή Επιτελών Αξιωματικών του Ναυτικού και αποκτούν πτυχίο στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, μετά την οποία έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν καθήκοντα στις διοικήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. 

Στο βαθμό του Πλωτάρχη ή του Αντιπλοιάρχου, οι αξιωματικοί φοιτούν πάλι στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αναλάβουν επιτελικά και διοικητικά καθήκοντα σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας. 

Στους βαθμούς του Ανθυποπλοίαρχου, του Υποπλοίαρχου και του Πλωτάρχη έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Naval Postgraduate School (NPS) στην Καλιφόρνια ΗΠΑ, το Cranfield University στη Μ. Βρετανία, το Harvard University και το Massachusetts Institute of Technolology (MIT) στη Βοστώνη ΗΠΑ, καθώς και της Ελλάδας, όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στους τομείς των Ηλεκτρονικών, της Μηχανολογίας Όπλων, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, της Ναυπηγίας, της Επιχειρησιακής Έρευνας, του Management, κ.τ.λ.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης