keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (Σ.Μ.Υ) - Όπλα (Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 17:39

Το Τμήμα ανήκει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) και λειτουργεί στα Τρίκαλα. Έτος ίδρυσης 1889. Κωδ. Μηχανογραφικού: 862. 

Οι υποψήφιοι για το τμήμα υποβάλλονται σε:
Ψυχομετρικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Αθλητικές δοκιμασίες


Σκοπός: Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι η παροχή διοικητικών και τεχνικών γνώσεων στους μαθητές του, για να στελεχώσουν τα διάφορα όπλα του Στρατού Ξηράς και τα Σώματα με το κατάλληλο Διοικητικό και Τεχνικό Προσωπικό. 

Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε
Ακαδημαϊκή

Στρατιωτική


Ενδεικτικά μαθήματα: Αγγλικά, Πληροφορική, Διεθνές δίκαιο, Οργάνωση - διοίκηση, Στρατιωτική Ιστορία, Ανώτερα Μαθηµατικά, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Μηχανολογία, Ηλεκτροτεχνία, Μηχανές Εσωτερικής Καύσεως, Ηλεκτρικές Μηχανές, Ηλεκτρονικά, Ηλεκτρικές Μετρήσεις, Θερµοδυναµική κ.α. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο της σχολής. 

Διάρκεια φοίτησης: 3 χρόνια. 

Ειδικότητες και Χρόνος Ένταξης σ' αυτές 
Τα Όπλα του Στρατού Ξηράς που κατανέμονται οι απόφοιτοι είναι τα παρακάτω:
Πεζικό

Τεθωρακισμένα

Πυροβολικό

Μηχανικό

Διαβιβάσεις

Αεροπορία Στρατού

Φροντιστές των παραπάνω Όπλων


Αμέσως μετά την κατάταξη τους ακολουθεί μία περίοδος προπαιδεύσεως, που διαρκεί το λιγότερο δύο μήνες. Μετά το τέλος αυτής, γίνονται επιλογικές διαδικασίες για την κατανομή των σπουδαστών σε δύο επιμέρους κατηγορίες (Διοικητικοί και Τεχνικοί). Αναλυτικά: 

Όπλα/Διοικητικοί 
Όπλα/Τεχνικοί 

Οι Διοικητικοί σπουδαστές των Όπλων, μετά την ολοκλήρωση του 2ου έτους εκπαίδευσής τους, κατανέμονται στα Όπλα, ονομάζονται Μόνιμοι Λοχίες και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Εφαρμογής Όπλων. Στη συνέχεια τοποθετούνται στις Μονάδες όπου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε διοικητικές θέσεις. 

Οι Τεχνικοί σπουδαστές των Όπλων, μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους εκπαίδευσής τους, κατανέμονται στα Όπλα του Στρατού Ξηράς και στη συνέχεια γίνεται η απονομή της ειδικότητας τους. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου έτους εκπαίδευσης ονομάζονται Μόνιμοι Λοχίες, συνεχίζουν την εκπαίδευση τους στη Σχολή Εφαρμογής Όπλων και στη συνέχεια τοποθετούνται στις Μονάδες. 

Μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, εισάγονται στη ΣΣΕ μετά από εξετάσεις σε ποσοστό 20% επί των εισακτέων της Γενικής Σειράς. Οι παραπάνω πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα έτος υπηρεσίας μετά την αποφοίτηση τους από τη ΣΜΥ. Οι εν λόγω εξετάσεις οργανώνονται και διεξάγονται στη ΣΣΕ. 

Βαθμοί Αποφοίτησης

Οι Σπουδαστές της Σχολής μετά από 3ετή επιτυχή φοίτηση, αποφοιτούν με το βαθμό του Μόνιμου Λοχία. 

Οι οργανικές θέσεις των Μονίμων Υπαξιωματικών Λοχιών, Επιλοχιών και Αρχιλοχιών είναι ενοποιημένες. Έτσι οι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, εφόσον κριθούν προακτέοι από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεως, προάγονται στον επόμενο βαθμό, αφού συμπληρώσουν το χρόνο παραμονής που προβλέπει ο νόμος σε κάθε βαθμό. Η προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπασπιστή γίνεται μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας στους βαθμούς Λοχία - Επιλοχία - Αρχιλοχία. 

Οι Ανθυπασπιστές προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, ανάλογα με τα προσόντα τους σύμφωνα με το σχετικό νόμο και εισέρχονται στο Σώμα των Αξιωματικών. 

Οι Αξιωματικοί, που προέρχονται από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, έχουν μέχρι και τον καταληκτικό τους βαθμό εξέλιξη σε βαθμούς αντίστοιχους με τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 

Υποχρεώσεις - Δικαιώματα
Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Οργανισμό της Σχολής. 
Όλα τα έξοδα φοιτήσεως και διαμονής βαρύνουν το Δημόσιο και επιπλέον λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα. 
Οι δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής, όταν αποβάλλουν για οποιοδήποτε λόγο την ιδιότητά τους, πλην λόγων υγείας, υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση στο δημόσιο. 
Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι 5 χρόνια. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Στρατός Ξηράς. Οι απόφοιτοι ονομάζονται Λοχίες και σταδιοδρομούν ως μόνιμοι υπαξιωματικοί του Στρατού. Μετά την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού ακολουθούν την καριέρα και την εξέλιξη των αξιωματικών και μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας μπορούν να φθάσουν μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη. 

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για τη Σχολή Ευελπίδων, με επιπλέον ποσοστό εισαγωγής από τον αριθμό εισαγομένων.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης