keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Αστυφυλάκων (Ι, ΙV, Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 17:43

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με την Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας 2016, οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στη Σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. 

Η Σχολή Αστυφυλάκων λειτουργεί με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και είναι το σώμα που αποφασίζει σε ποια πόλη θα φοιτήσουν οι επιτυχόντες. 

Κωδικός Μηχανογραφικού: 870. 

Στη σχολή υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία Ι, II και ΙV.

Τόπος λειτουργίας: Η Σχολή Αστυφυλάκων εδρεύει στην Κομοτηνή (7ο χλμ της Εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης) και διαρθρώνεται σε οκτώ (Cool Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Νάουσας, Ξάνθης, Ρεθύμνου και Σητείας). 

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. 

Γίνονται δεκτοί τόσο άνδρες όσο και γυναίκες πολίτες ή αστυνομικοί. 

Σκοπός: Η Σχολή Αστυφυλάκων έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. και αποβλέπει στην κατάλληλη προετοιμασία τους, ώστε να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής: 
Όσοι θα καταταγούν στο Τμήμα Αστυφυλάκων και δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα υποβληθούν στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων στις Σχολές Αστυνομίας και ο χρόνος υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης στρατιωτικής υπηρεσίας.

Σε περίπτωση απόλυσης ή αποβολής από την Ελληνική Αστυνομία εκείνων που δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας, η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται στο ακέραιο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μαθητές που διαγράφονται από τη σχολή λόγω αποβολής, απόλυσης ή παραίτησής τους υποχρεούνται επίσης να εκπληρώσουν όλες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Η κατανομή των επιτυχόντων στις κατά τόπους αστυνομικές σχολές γίνεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κριτήρια για την κατανομή είναι βαθμολογία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις και μια δήλωση προτίμησης για τις σχολές, που συμπληρώνουν μετά τα αποτελέσματα.

Οι δόκιμοι αστυφύλακες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή δύνανται να συμμετάσχουν εκ νέου στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την είσοδό τους στη Σχολή Αξιωματικών ως ιδιώτες.


Οργάνωση Σπουδών:
Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, διαμένουν και σιτίζονται εντός της Σχολής και λαμβάνουν μια υποτυπώδη οικονομική αποζημίωση.

Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική. Οι πρωτοετείς και τριτοετείς φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση σε αστυνομικά τμήματα που τους στέλνει η σχολή. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, η υπηρεσία καλύπτει τη στέγαση των δόκιμων αστυφυλάκων.

Σε περίπτωση απειθαρχίας ή μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της σχολής επιβάλλονται ποινές (συνήθως στέρηση εξόδου) καθώς και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο αφαιρείται από τον μισθό του δόκιμου.

Οι Δόκιμοι Αστυφύλακες υποχρεούνται στην παρακολούθηση προγραμμάτων εκμάθησης οδήγησης μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.


Ενδεικτικά Μαθήματα: Δίκαιο (Αστικό, Διοικητικό, Αστυνομικό) Ποινικό Δίκαιο, Πληροφορική, Ιατροδικαστική, Εγκληματολογία, Οπλοτεχνική - Σκοποβολή, Αυτοάμυνα - Αυτοπροστασία, Επιστημονική Αστυνομία - Ανακριτική, Αστυνομία Δημόσιας Ασφάλειας, Αστυνομία Τροχαίας κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 5 εξάμηνα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Ελληνική Αστυνομία. 

Υπηρεσίες της Αστυνομίας: 
α) το αστυνομικό τμήμα ασχολείται με απλά θέματα, καυγάδες, οικοδομικές, υγειονομικές παραβάσεις, εισαγγελικές παραγγελίες, επιδόσεις εγγράφων, κλητεύσεις για δικαστήρια, στρατολογικά έγγραφα κ.ά. 

β) η τροχαία ασχολείται με θέματα οδικής τάξης και έχει λιγότερες ώρες υπηρεσίας από τις υπόλοιπες (6ωρο) και

γ) η ασφάλεια ασχολείται με πάσης φύσεως εγκλήματα (κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς, απάτες, απειλές κ.ά.) καθώς και με τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.


Στο αστυνομικό προσωπικό ανήκουν και οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί. 

Οι αστυφύλακες τοποθετούνται σε θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και υποχρεούνται να υπηρετήσουν σε αυτήν χωρίς δικαίωμα παραίτησης επί οκτώ (Cool έτη από την αποφοίτησή τους από τη σχολή (περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης). 

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δικαιούται να ζητήσει την έξοδό του από την Υπηρεσία και πριν λήξει ο χρόνος υποχρεωτικής υπηρεσίας, εάν η παραμονή του στην Υπηρεσία αποβαίνει ιδιαίτερα επαχθής για την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε άλλους τομείς ή παρακωλύει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εφόσον έχει διανύσει τα 2/3 του χρόνου υποχρεωτικής υπηρεσίας. 

Οι απόφοιτοι της σχολής, έχουν τη δυνατότητα με τη συμπλήρωση τριετίας από της εξόδου τους από τη σχολή να διαγωνιστούν για το βαθμό του αρχιφύλακα με εξετάσεις που διενεργούνται με μέριμνα της υπηρεσίας. 

Όσον αφορά στους Αστυφύλακες, όταν αποφοιτήσουν από τη σχολή, έχουν το δικαίωμα, αν το επιθυμούν, να συμμετάσχουν ξανά στις εξετάσεις για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, σε ποσοστό 20 % επί των συνολικών εισακτέων (είναι η παράγραφος του Μηχανογραφικού Δελτίου που ονομάζεται «Αστυνομικές Σχολές, Μόνο για Αστυνομικούς). Οι 5 πρώτοι απόφοιτοι όλων των σχολών μπαίνουν απ' ευθείας στο 2ο έτος της Σχολής Αξιωματικών. Επίσης, μετά τη συμπλήρωση τριετίας από την έξοδό τους από τη σχολή, έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για το βαθμό του αρχιφύλακα, με προαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται ενδοϋπηρεσιακά.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης