keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) (Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 19:39

Το τμήμα ανήκει στις Στρατιωτικές Σχολές και λειτουργεί στο Στρατόπεδο Σακέτα Α, στο Βύρωνα Αττικής. Έτος ίδρυσης 1946. Κωδ. Μηχανογραφικού: 851 

Οι υποψήφιοι για το τμήμα υποβάλλονται σε:
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Αθλητικές δοκιμασίες


Σκοπός: Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να καταρτίζει νοσηλευτές /τριες με την ανάλογη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για τις νοσηλευτικές ανάγκες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οργάνωση Σπουδών: Στους σπουδαστές /ριες, παρέχεται εκπαίδευση:
1. Ακαδημαϊκή: 
Θεωρητική στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Παν. Αθηνών.
Κλινική στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα των Ενόπλων Δυνάμεων και στα πιο σύγχρονα Πολιτικά Νοσοκομεία

2. Στρατιωτική στη Σχολή και σε άλλες Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.


Η Θεωρητική Εκπαίδευση αποτελεί τον κορμό της επιστημονικής συγκρότησης και επαγγελματικής κατάρτισης των σπουδαστών, γιατί η σύγχρονη Νοσηλευτική βασίζεται σε ένα σύνολο γνώσεων και πληροφοριών, από τις Βασικές, Νοσηλευτικές, Κοινωνικές και Ιατρικές επιστήμες. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους σε διάφορες νοσηλευτικές εφαρμογές, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, πάνω σε προπλάσματα. Η Σχολή παρέχει την δυνατότητα στους σπουδαστές να παρακολουθήσουν μαθήματα ξένων γλωσσών και να προετοιμαστούν για την απόκτηση κάποιου πτυχίου. Η Θεωρητική εκπαίδευση σπουδαστών παρέχεται από το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. 

Η Κλινική Εκπαίδευση συμπληρώνει τη θεωρητική διδασκαλία. Επειδή η πρακτική άσκηση δεν επιδέχεται σφάλματα, διότι οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στους ασθενείς, γι' αυτό οι εκπαιδεύτριες που παρακολουθούν την κλινική εκπαίδευση, επιβλέπουν τους σπουδαστές, αναλύουν, διδάσκουν και υποδεικνύουν τρόπους, μεθόδους νοσηλείας, λαμβάνοντας υπόψη τις βιολογικές - ψυχολογικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες του αρρώστου. Η Κλινική Εκπαίδευση γίνεται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα των Ενόπλων Δυνάμεων και στα πιο σύγχρονα Πολιτικά Νοσοκομεία. 

Η Στρατιωτική Εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης δυο τμήματα: τη Θεωρητική και την Πρακτική. Μέσω της Θεωρητικής Εκπαίδευσης οι σπουδαστές εισάγονται σταδιακά στον στρατιωτικό τρόπο σκέψης και πράξης. Καλλιεργείται το πνεύμα του καθήκοντος, της πειθαρχίας και της ακριβούς συμμόρφωσης στις γενικές διατάξεις του στρατεύματος, ώστε να κατανοήσουν απόλυτα τον ρόλο και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πατρίδα. 
Αυτό επιτυγχάνεται παρακολουθώντας μαθήματα στρατιωτικού περιεχομένου. 

Ενδεικτικά μαθήματα: Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη, Ανατομία, Φυσιολογία, Πληροφορική της Υγείας, Βιολογία/ Γενετική, Μικροβιολογία, Βασικές Αρχές Νοσηλευτικής, Κοινοτική Νοσηλευτική, Βιοστατιστική, Χειρουργική Νοσηλευτική, Παθολογική Νοσηλευτική, Παθολογία, Χειρουργική, Φαρμακολογία, Διαγνωστική Νοσηλευτική/ Σημειολογία, Παιδιατρική, Ψυχιατρική, Παιδιατρική-Μαιευτική Νοσηλευτική, Επιδημιολογία, Νομοθεσία/ Δεοντολογία Νοσηλευτικού Επαγγέλματος, Διατροφή-Διαιτολογία, Κοινωνιολογία της Υγείας, Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας - Νευρολογική Νοσηλευτική, Επείγουσα Νοσηλευτική/ ΜΕΘ, Μέθοδοι διδασκαλίας στη Νοσηλευτική Ψυχολογία, Γεροντολογική Νοσηλευτική, Μεθοδολογία έρευνας στη Νοσηλευτική, Προαγωγή και Αγωγή Υγείας, Νοσηλευτική Διοίκηση κ.ά. 

Διάρκεια φοίτησης: 4 χρόνια. 

Υποχρεώσεις - Δικαιώματα
Οι σπουδαστές της Σχολής Αξ/κών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.) που διαγράφονται οποτεδήποτε από τη Σχολή αυτή για λόγους υγείας, συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο έτος σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής, τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής. 

Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής στη Σχολή βαρύνουν το Δημόσιο και επιπλέον λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.


Οι απόφοιτοι:
Εξελίσσονται ιεραρχικά στους βαθμούς.

Μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.


Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι 8 χρόνια. 

Μεταπτυχιακές Σπουδές: 

Οι απόφοιτοι της Σ.Α.Ν. έχουν την ευκαιρία για εξειδίκευση στην καταδυτική και αεροπορική νοσηλευτική καθώς και για συμμετοχή σε επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και σχολεία, όπως είναι η Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (Σ.Π.Α.), η Σχολή Ξένων Γλωσσών (Σ.Ξ.Γ.), η Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.Ε.Α.), η Σχολή Κατωτέρων Επιτελών Αεροπορίας (Σ.Κ.Ε.Α.), η Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού, η Διακλαδική Σχολή Πολέμου, η Σχολή Προγραμματιστών Χειριστών Η/Υ, το Σχολείο Αεροδιακομιδών και η Σχολή Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (Σ.Ε.Α.Ν.). 

Οι απόφοιτοι της ΣΑΝ έχουν τη δυνατότητα απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ανταποκρινόμενοι με αυτό τον τρόπο στη διαρκή εξέλιξη και πρόοδο της Νοσηλευτικής επιστήμης. 
Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν πολλές ευκαιρίες για εξέλιξη και εξειδίκευση. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους στα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι αξιωματικοί Νοσηλεύτριες /τές έχουν τη δυνατότητα των εξής νοσηλευτικών ειδικοτήτων: α) Χειρουργική, β) Παθολογική, γ) Ψυχιατρική, δ) Παιδιατρική. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Οι απόφοιτοι του τμήματος Αξιωματικών Νοσηλευτικής εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και ονομάζονται ανάλογα με το σώμα στο οποίο κατανέμονται:
Ανθυπολοχαγοί στο Στρατό Ξηράς.

Σημαιοφόροι στο Ναυτικό.

Ανθυποσμηναγοί στην Αεροπορία.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης