keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Οικονομικό (ΣΣΑΣ) (Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 19:44

Το τμήμα ανήκει στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης. Έτος Ίδρυσης 1970. Κωδ. Μηχανογραφικού: 867 

Οι υποψήφιοι για το τμήμα υποβάλλονται σε:
Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Αθλητικές δοκιμασίες


Σκοπός: Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να καταρτίζει αξιωματικούς που θα στελεχώσουν τις οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οργάνωση Σπουδών: Στους σπουδαστές, της ΣΣΑΣ παρέχεται εκπαίδευση:
Στρατιωτική στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Ακαδημαϊκή στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιμορφωτική.


Η στρατιωτική εκπαίδευση ξεκινάει με την εισαγωγή των μαθητών στη Σχολή. Αρχικά πραγματοποιείται , η βασική διάρκειας τριών εβδομάδων και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται παράλληλα με την ακαδημαϊκή, σε ώρες κατά τις οποίες δεν υπάρχουν πανεπιστημιακές υποχρεώσεις. 
Η ετήσια στρατιωτική εκπαίδευση ολοκληρώνεται μετά το τέλος των εξετάσεων του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια θερινής κατασκηνωτικής διαβίωσης των σπουδαστών, στην οποία συμμετέχουν οι τρεις πρώτες τάξεις της Σχολής. Η θερινή διαβίωση αρχίζει στις αρχές Ιουλίου, και διαρκεί τρεις εβδομάδες. Με το τέλος της δραστηριότητας αυτής τελειώνει το εκπαιδευτικό έτος και οι μαθητές-τριες αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια. 

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Οι σπουδαστές του τμήματος παρακολουθούν τα μαθήματα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. 

Η επιμορφωτική εκπαίδευση περιλαμβάνει διδασκαλία θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, διαλέξεις επιστημονικού περιεχομένου, συμμετοχή σε συζητήσεις επιστημονικών θεμάτων, διδασκαλία ξένων γλωσσών και Η/Υ καθώς και εκπαιδευτικά ταξίδια και επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους, έδρες στρατιωτικών μονάδων και εγκαταστάσεων κλπ. 

Διάρκεια φοίτησης: 4 χρόνια. 

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι της Σ.Σ.Α.Σ. θα πρέπει: 

1. Να μην έχουν καταδικαστεί σε εγκληματική ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση ή χρηματική ποινή για κλοπή υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, ανυποταξία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, αδίκημα κατά των ηθών, λιποταξία, παράβαση των Νόμων για την ασφάλεια του Κράτους και την προστασία των ελευθεριών των Πολιτών ούτε να έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κάποιο από τα εγκλήματα αυτά ή να έχουν καταδικασθεί σε περιορισμό μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, 

2. Να μην έχουν διαγραφεί για οποιονδήποτε λόγο και να μην έχουν παραιτηθεί από τη ΣΣΑΣ, να μην έχουν εκπέσει από Στρατιωτικό βαθμό και να μην έχουν εξέλθει από το Στράτευμα ή Στρατιωτική Σχολή για λόγους πειθαρχίας και τάξεως. 
Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) που διαγράφονται οποτεδήποτε από τη Σχολή αυτή για λόγους υγείας, συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο έτος σπουδών της οικείας Σχολής ή Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής, τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής. 

Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής στη Σχολή βαρύνουν το Δημόσιο και επιπλέον λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα (περίπου 120 ευρώ). 

Μεταπτυχιακές Σπουδές: Οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακή εκπαίδευση, παίρνοντας εκπαιδευτική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας τους, σε αντικείμενα αντίστοιχα των σπουδών τους. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και ονομάζονται ανάλογα με το σώμα στο οποίο κατανέμονται:
Ανθυπολοχαγοί στο Στρατό Ξηράς.

Σημαιοφόροι στο Ναυτικό.

Ανθυποσμηναγοί στην Αεροπορία.


Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την κατανομή των αποφοιτησάντων από τη σχολή στα τρία σώματα (στρατός ξηράς, αεροπορία ναυτικό) είναι: α) οι βαθμοί των σπουδαστών στα ακαδημαϊκά μαθήματα και β) τα στρατιωτικά τους προσόντα. Οι πρώτοι στην κατάταξη (με βάση τα παραπάνω κριτήρια) σπουδαστές επιλέγουν το σώμα που επιθυμούν. Για τους υπόλοιπους διενεργείται κλήρωση. 

Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι 8 χρόνια. 

Μετά την αποστράτευσή τους μπορούν να εργαστούν ως σύμβουλοι επιχειρήσεων σε λογιστήρια και σε υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο το εμπόριο, τη διεθνή οικονομία, την πολιτική της απασχόλησης.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης