keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Ι, ΙΙ, Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 19:46

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με την Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας 2016, οι επιτυχόντες/ούσες ιδιώτες θα εγγραφούν στη Σχολή το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας λειτουργεί στις Αχαρνές Αττικής. 

Κωδικoί Μηχανογραφικού:
869 (για πολίτες).

872 (ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς).


Στη σχολή υπάρχει πρόσβαση από τα Επιστημονικά Πεδία Ι, II και ΙV. 

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. 

Γίνονται δεκτοί τόσο άνδρες όσο και γυναίκες πολίτες ή αστυνομικοί. 

Το τμήμα είναι ισότιμο με αυτά των ΑΕΙ. 

Σκοπός: Σκοπός του τμήματος αυτού είναι η εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:
Όσοι θα καταταγούν στο Τμήμα Αξιωματικών και δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα υποβληθούν στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων στις Σχολές Αστυνομίας και ο χρόνος υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης στρατιωτικής υπηρεσίας.

Σε περίπτωση απόλυσης ή αποβολής από την Ελληνική Αστυνομία εκείνων που δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας, η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται στο ακέραιο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μαθητές που διαγράφονται από τη σχολή λόγω αποβολής, απόλυσης ή παραίτησής τους υποχρεούνται επίσης να εκπληρώσουν όλες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.


Οργάνωση Σπουδών:
Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, διαμένουν και σιτίζονται εντός της Σχολής και λαμβάνουν μια υποτυπώδη οικονομική αποζημίωση.

Οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι (ιδιώτες) κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους λαμβάνουν τις αποδοχές του αστυφύλακα, που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική. Οι πρωτοετείς και τριτοετείς φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση σε αστυνομικά τμήματα που τους στέλνει η σχολή. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, η υπηρεσία καλύπτει τη στέγαση των δόκιμων αστυφυλάκων.

Οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι υποχρεούνται στην παρακολούθηση προγραμμάτων εκμάθησης οδήγησης μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου.

Στους σπουδαστές σε περίπτωση απειθαρχίας ή μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της σχολής επιβάλλονται ποινές (συνήθως στέρηση εξόδου) καθώς και χρηματικό πρόστιμο, το οποίο αφαιρείται από τον μισθό του δόκιμου.

Οι αποβαλλόμενοι από τις Αστυνομικές Σχολές Δόκιμοι, δεν επιτρέπεται να εισαχθούν πάλι σε αυτές. Ο Δόκιμος που αποβλήθηκε από τη σχολή επανέρχεται στον ιδιωτικό βίο, χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής εκ νέου σε εισιτήριες εξετάσεις.

Οι σπουδαστές υποβάλλονται στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων στις Σχολές Αστυνομίας και ο χρόνος υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία θεωρείται χρόνος εκπλήρωσης στρατιωτικής υπηρεσίας.

Αν κάποιος σπουδαστής διαγραφεί από τις σχολές λόγω αποβολής, απόλυσης ή παραίτησης, τότε πρέπει να εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, σύμφωνα με το νόμο.


Ενδεικτικά Μαθήματα: Δίκαιο (Αστικό, Διοικητικό, Αστυνομικό, Δημόσιο - Διεθνές, Ευρωπαϊκό) Ποινικό Δίκαιο, Πολιτική Δικονομία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Πληροφορική, Ιατροδικαστική, Εγκληματολογία, Οπλοτεχνική - Σκοποβολή, Αυτοάμυνα - Αυτοπροστασία, Αστυνομικό Μάνατζμεντ κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Ελληνική Αστυνομία. 

Υπηρεσίες της Αστυνομίας:
α) το αστυνομικό τμήμα ασχολείται με απλά θέματα, καυγάδες, οικοδομικές, υγειονομικές παραβάσεις, εισαγγελικές παραγγελίες, επιδόσεις εγγράφων, κλητεύσεις για δικαστήρια, στρατολογικά έγγραφα κ.ά. 

β) η τροχαία ασχολείται με θέματα οδικής τάξης και έχει λιγότερες ώρες υπηρεσίας από τις υπόλοιπες (6ωρο) και 

γ) η ασφάλεια ασχολείται με πάσης φύσεως εγκλήματα (κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς, απάτες, απειλές κ.ά.) καθώς και με τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.


Στο αστυνομικό προσωπικό ανήκουν και οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί. 

Οι απόφοιτοι της σχολής, αποφοιτούν με το βαθμό του Υπαστυνόμου και τοποθετούνται σε θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και υποχρεούνται να υπηρετήσουν σε αυτήν χωρίς δικαίωμα παραίτησης επί δέκα (10) έτη από την αποφοίτησή τους από τη σχολή. 

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δικαιούται να ζητήσει την έξοδό του από την Υπηρεσία και πριν λήξει ο χρόνος υποχρεωτικής υπηρεσίας, εάν η παραμονή του στην Υπηρεσία αποβαίνει ιδιαίτερα επαχθής για την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε άλλους τομείς ή παρακωλύει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, εφόσον έχει διανύσει τα 2/3 του χρόνου υποχρεωτικής υπηρεσίας. 

Επαγγελματικές Οργανώσεις:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ): τηλ. 210 7770685, 210 7708393.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης