keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης (ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, E)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 02.02.17 23:42

Το τμήμα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι ενταγμένο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπ. Έτος Ίδρυσης 2000. Κωδ. Μηχανογραφικού: 185 

Για την εισαγωγή στο τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στο ειδικό μάθημα "Ελεύθερο Σχέδιο". Υπολογίζεται με συντελεστή 1 (ο βαθμός που θα γράψει ο υποψήφιος πολλαπλασιάζεται με το 100). 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2744/Β/31-8-16 (αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία) το τμήμα εντάσσεται και στα Επ. Πεδία ΙIΙ και ΙV. Άρα στο τμήμα υπάρχει πρόσβαση από όλα τα Επιστημονικά Πεδία Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV και V.

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις Τέχνες, να αναπτύσσει την αισθητική παιδεία του κοινωνικού συνόλου και να προωθεί το πολιτιστικό επίπεδο, τονίζοντας τη σημασία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή και παρέχοντας στους φοιτητές άρτια επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση με την ακαδημαϊκή και την επιστημονική διδασκαλία. Αντικείμενο του τμήματος αποτελούν οι τέχνες (μουσική, θέατρο, ζωγραφική κλπ.) και οι επιστήμες που ασχολούνται με διάφορους τομείς της τέχνης, όπως π.χ. Ιστορία, Κριτική, Τεχνολογία.

Το Τμήμα έχει ως αποστολή να μυήσει τους φοιτητές στις θεωρητικές και πρακτικές σπουδές των πλαστικών τεχνών, στις εφαρμοσμένες τέχνες (στη φωτογραφική και αριθμητική εικόνα), στο σχέδιο (γκράφιτι, computer graffiti), σκίτσο (κόμικ, κινούμενο σχέδιο), στην τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα (animation) ή σε αντίστοιχες σπουδές στις επιστήμες της τέχνης/ιστορίας των τεχνών, θεωρητικές σπουδές πάνω στη φιλοσοφία της τέχνης (αισθητική, κοινωνιολογία και ανθρωπολογία της τέχνης, διδακτική της τέχνης), όπως επίσης και σε πιο εξειδικευμένες σπουδές (πολιτισμικοί θεσμοί και διοίκηση - διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς). 

Οργάνωση Σπουδών:

  • Κατευθύνσεις (3ο εξάμηνο): 1. Εικαστικών, 2. Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.
  • Εργαστήρια: 1. Ζωγραφικής, 2. Γλυπτικής, 3. Χαρακτικής, 4. Φωτογραφίας, 5. Γραφιστικής - Κινούμενης Εικόνας, 6. Κινούμενου Σχεδίου, 7. Πολυμέσων.


Ενδεικτικά Μαθήματα: Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, Ανθρωπολογία της Τέχνης, Αισθητική, Στοιχεία Οπτικής - Θεωρία Χρώματος - Φωτομετρία, Πληροφορική, Βυζαντινή Τέχνη, Γεωμετρία στην Τέχνη, Τέχνη και Θεωρία του Ψηφιακού Κόσμου, Η Τέχνη (στον Μεσαίωνα, της Αναγέννησης-Μανιερισμός, του Μπαρόκ-Ροκοκό, του 19ου Αιώνα, 20ου Αιώνα), Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, Ψυχολογία της Τέχνης, Διδακτική της Τέχνης, Πολιτισμική Ιστορία της Ευρώπης, Ιστορία και θεωρία της Λογοτεχνίας, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, Αρχαία Ελληνική Γλυπτική, Μουσειολογία, Εικαστική Ανατομία, Τοιχογραφία, Λιθογραφία, Κινούμενο Σχέδιο, Λαϊκή Τέχνη, Μουσειοπαιδαγωγική, Εικονικό Μουσείο κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα. (Στα 8 εξάμηνα της φοίτησης διδάσκονται τόσο θεωρητικά μαθήματα όσο και εργαστηριακά) 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*):

  • Επιστήμες της Τέχνης & Πλαστικές Τέχνες, στις κατευθύνσεις: 1. Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης 2. Ιστορία / Θεωρία της Τέχνης - Επιμέλεια Εκθέσεων 3. Πολυμέσα (3D - Animation, Video, Κινηματογράφος, Ψηφιακή Γραφιστική) και 4. Εικαστικές Τέχνες (Έδρα. Απονέμει: Μ.Δ.Ε. & Δ.Δ.) (ΦΕΚ 573/Β'/8-5-2006)


(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Μ.Δ.Ε.": Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, "Δ.Δ.": Διδακτορικό Δίπλωμα. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 

Οι απόφοιτοι του Τμήματος, που εισήχθησαν από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και εφεξής, με πτυχίο της κατεύθυνσης Εικαστικών, εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικού προσωπικού ΠΕ08 - Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. [Π.Δ. 128/2012 (ΦΕΚ 233/Α/23-11-12)]. 

Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχολούνται, [Π.Δ. 85/2000 (ΦΕΚ 72/Α'/10-03-2000)], ως θεωρητικοί της Τέχνης, ιστορικοί της Τέχνης, στελέχη διοίκησης μουσείων και άλλων πολιτιστικών θεσμών (ειδικοί στο πολιτιστικό μάνατζμεντ), σύμβουλοι σε θέματα τέχνης και "δυνάμει" ως επιστήμονες-δημιουργοί των πλαστικών και των εφαρμοσμένων Τεχνών, όπως αυτές αναπτύσσονται μέσα από την αισθητική και την τεχνολογία του 20ού αιώνα (π.χ. ζωγραφική, στατική και κινούμενη εικόνα, γραφιστική κλπ). Ειδικότερα οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν:

  • Στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε φορείς πολιτισμού του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης (πολιτιστικά κέντρα κτλ).
  • Σε ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς πολιτισμού (γκαλερί, άλλοι εκθεσιακοί χώροι κτλ).
  • Κριτικοί τέχνης σε εφημερίδες και περιοδικά.
  • Ως δημιουργοί των πλαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.


Δικτυακός τόπος Τμήματος: Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης