keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Ευελπίδων (ΣΣΕ)- Όπλα (Π)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 17:43

Το τμήμα λειτουργεί στη Βάρη Αττικής. Έτος ίδρυσης: 1828 από τον Ι. Καποδίστρια. Κωδ. Μηχανογραφικού: 801 

Οι υποψήφιοι για το τμήμα υποβάλλονται σε:
Ψυχομετρικές δοκιμασίες

Υγειονομικές εξετάσεις

Αθλητικές δοκιμασίες


Σκοπός της Σχολής: Ο αντικειμενικός σκοπός της Σχολής είναι να ευρύνει και επεκτείνει τις γενικές γνώσεις των Ευελπίδων παρέχοντας την απαραίτητη γενική εκπαίδευση από τον κύκλο των μαθημάτων των Σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Να παρέχει την απαιτούμενη γενική στρατιωτική εκπαίδευση, ώστε οι απόφοιτοί του να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και αφομοιώσουν την ειδική εκπαίδευση του Όπλου ή Σώματος, στο οποίο θα καταταγούν. Να καλλιεργήσει και αναπτύξει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή, ώστε οι απόφοιτοί του να αποκτήσουν ηγετικά προσόντα με υψηλή μόρφωση και μεγάλη σωματική και ψυχική αντοχή. 

Η αποστολή της σχολής είναι:
Να παράγει και να μεταδίδει τη συστηματική γνώση στους σπουδαστές της, με τη έρευνα και τη διδασκαλία της Στρατιωτική Επιστήμης και Τέχνης, καθώς και συναφών Θεωρητικών, Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Να αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές, καθώς και τη στρατιωτική αγωγή, ώστε να διαμορφώνει Αξιωματικού του Στρατού Ξηράς, με στρατιωτική συνείδηση και μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και με κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία εφόδια, για να καταστούν ικανοί ηγήτορες, με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

Να διοργανώνει, αυτοδύναμα είτε από κοινού με τα πανεπιστήμια, προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε τομείς ενδιαφέροντος του Ελληνικού Στρατού.

Να εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου διαβίωση των Ευελπίδων, καθώς και την αυτοδύναμη Διοικητική υποστήριξή της.


Η εκπαίδευση των Ευελπίδων διακρίνεται σε:
Ακαδημαϊκή

Στρατιωτική.


Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους, απονέμεται ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού. 

Η στρατιωτική εξέλιξη των Ευελπίδων ως Αξιωματικοί ακολουθεί την εξής χρονολογική πορεία:
Ανθυπολοχαγός (3 έτη).

Υπολοχαγός (4 έτη).

Λοχαγός (5 έτη).

Ταγματάρχης (4 έτη).

Αντισυνταγματάρχης (5 έτη).

Συνταγματάρχης (3 έτη).

Ταξίαρχος (2 έτη).

Υποστράτηγος (2 έτη).

Αντιστράτηγος (ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας).

Στρατηγός (ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας).


Ειδικότητες (μετά την αποφοίτησή τους κατατάσσονται σε ένα από τα παρακάτω όπλα):
Πεζικό.

Τεθωρακισμένα.

Πυροβολικό.

Μηχανικό.

Διαβιβάσεις.

Αεροπορία Στρατού.


Οι απόφοιτοι, εφόσον καταταγούν στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού και πριν τη φοίτησή τους στο βασικό τμήμα εκπαιδεύσεως χειριστών Αεροσκαφών - Ελικοπτέρων της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), εξετάζονται υγειονομικά σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον Π.Δ. "Περί κρίσης σωματικής ικανότητας" ώστε να κριθούν κατάλληλοι για Ιπτάμενοι Α΄ Κατηγορίας, άλλως μετατάσσονται στο Όπλο του Πεζικού. 

Κατά τα τρία πρώτα χρόνια η φοίτηση είναι κοινή για όλους τους ευέλπιδες (όπλα - σώματα). Κατά το τελευταίο έτος κατατάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο όπλο. 

Ενδεικτικά μαθήματα: Νεώτερη Ελληνική και Σύγχρονη Ιστορία, Συνταγματικό δίκαιο, Πόλεμος και Πολιτισμός, Γενικά Μαθηματικά, Διαφορικές Εξισώσεις, Πληροφορική, Γενική Φυσική, Σύγχρονη Φυσική, Κοινωνική Ψυχολογία, Διαφωτισμός και Νεοελληνική Ταυτότητα, Στατιστικές μέθοδοι και Στοχαστικές διαδικασίες, Διαφορική Γεωμετρία, Χημική Τεχνολογία, Τοπογραφία, Μηχανολογία, Ηγεσία-Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ηλεκτρολογία / Τεχνικό Σχέδιο, Ηλεκτρονικά, Μακροοικονομία, Στρατηγική - Τακτική Ανάλυση Μαχών, Στρατηγική - Τακτική Ανάλυση Εδαφικών Διαμερισμάτων, Τεχνική Μηχανική, Κοινωνιολογία, Οικονομική Πολιτική, Προσομοίωση Επιχειρήσεων, Πολεμική Τέχνη & Εφαρμογές, Γεωπολιτική, Στρατηγική Αμυντική Ανάλυση, Διεθνές Δίκαιο, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο της σχολής. 

Διάρκεια φοίτησης: 4 χρόνια. 

Υποχρεώσεις - Δικαιώματα
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με την άδεια του Διοικητού αυτής τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής. 
Όλα τα έξοδα φοίτησης βαρύνουν το δημόσιο και επιπλέον κατά τη διάρκεια φοίτησης λαμβάνουν μία μικρή αποζημίωση. 
Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι 8 χρόνια. 

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Ελληνικός Στρατός. Οι απόφοιτοι ονομάζονται ανθυπολοχαγοί και σταδιοδρομούν ως μόνιμοι αξιωματικοί του στρατού. 

Οι απόφοιτοι, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν σχολές μεταπτυχιακού επιπέδου και εξειδίκευσης (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) ή να εγγραφούν σε άλλες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μερικές περιπτώσεις σε προχωρημένο έτος.
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης