keno
 
Καλώς ήρθες Επισκέπτη
Πρόσφατα Θέματα
Κορυφαίοι συγγραφείς του μήνα

Παρόντες χρήστες
Επισκέπτες : 0
«Μυστικοί» : 0
Μέλη : 0
Συνδεδεμένοι :
Refresh
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 1503, στις 27.05.16 23:35
Συνολικοί επισκέπτεςThema Aplo Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχ/σεων Φιλοξενίας (8, Ε)

Δημοσίευση από Γκουρού Την / Το 28.10.17 20:05

Οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ανήκουν σε 8 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα οποία είναι ενταγμένα στις Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ: 
Αθήνας, με Κωδ. Μηχανογραφικού: 603

Πειραιά, με Κωδ. Μηχανογραφικού: 604

Θεσσαλονίκης, με Κωδ. Μηχανογραφικού: 605

Δυτ. Μακεδονίας, με έδρα τα Γρεβενά και Κωδ. Μηχανογραφικού: 770

Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο και Κωδ. Μηχανογραφικού: 611

Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα και Κωδ. Μηχανογραφικού: 609

Ιονίων Νήσων, με έδρα τη Λευκάδα και Κωδ. Μηχανογραφικού: 771

Ηπείρου, με έδρα την Ηγουμενίτσα και Κωδ. Μηχανογραφικού: 610


Σημείωση: Για την πρόσβαση σε Εισαγωγική Κατεύθυνση "Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" απαιτείται εξέταση σε ένα από τα τέσσερα ειδικά μαθήματα: "Αγγλική Γλώσσα", "Γαλλική Γλώσσα", "Γερμανική Γλώσσα", "Ιταλική Γλώσσα". Ο συντελεστής του μαθήματος είναι 1 (ο βαθμός που θα γράψει ο υποψήφιος πολλαπλασιάζεται με το 100). 

Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Σκοπός της κατεύθυνσης είναι η κατάρτιση στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων, ικανών να προγραμματίζουν, οργανώνουν, διευθύνουν και ελέγχουν τις παραγωγικές δραστηριότητές τους. Έτσι διευρύνεται ο κλάδος εργασιών της Τουριστικής επιχείρησης και εξυπηρετείται καλύτερα η πελατεία της. 

Οι απόφοιτοι διαθέτουν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να δραστηριοποιηθούν, είτε ως στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι. 

Ενδεικτικά Μαθήματα: Αρχές Τουρισμού, Τουριστική Ψυχολογία, Τουριστική Πολιτική & Τοπική Ανάπτυξη, Τουριστική Νομοθεσία, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τουριστικό Μάρκετινγκ, Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων, Υπηρεσία Υποδοχής, Οργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου & Μπαρ, Διαδίκτυο & Τουριστικές Επιχειρήσεις, Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ, Τουριστική Οικονομία, Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τουριστική Διαφήμιση & Επικοινωνία, Ψυχαγωγία & Άθληση Πελατών, Δημόσιες Σχέσεις & Οργάνωση Συνεδρίων & Εκδηλώσεων, Έρευνα Τουριστικής Αγοράς, Τουριστική Γεωγραφία, Χρηματοδότηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οργάνωση & Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου, Ξενοδοχειακή Λογιστική, Υπηρεσία Ορόφων, Εργασιακές Σχέσεις, Τουριστική Κοινωνιολογία, Αεροπορικοί Ναύλοι & Συστήματα Κρατήσεων µε Η/Υ, Σύνθεση Τουριστικού Πακέτου & Εκτέλεση Ταξιδιού κ.ά. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του τμήματος. 

Διάρκεια φοίτησης: 8 εξάμηνα (συμπεριλαμβάνεται ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης) και εκπόνηση πτυχιακής εργασίας. 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα: Δείτε τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρουν τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: 

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων καθορίζονται από το Π.Δ. 356/1989 (ΦΕΚ 160/Α'/1989), σύμφωνα με το οποίο μπορούν να απασχοληθούν, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τη μελέτη και έρευνα σύγχρονης τεχνολογίας στην τουριστική οικονομία, την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων του ευρύτερου τουριστικού τομέα και ιδιαίτερα των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων, την παραγωγή και διάδοση τουριστικών αγαθών και υπηρεσιών, και, τέλος, τη στελέχωση των αρμόδιων γραφείων για την τουριστική ανάπτυξη στους Ο.Τ.Α. (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Ο πτυχιούχος: 
Ασκεί σύγχρονη διοίκηση για την επίτευξη των στόχων της τουριστικής επιχείρησης.

Εφαρμόζει επιστημονικές και τεχνολογικές διοικητικές μεθόδους και πρακτικές στην παραγωγή, τιμολόγηση, διανομή και προώθηση τουριστικών προϊόντων.

Διεξάγει έρευνα τουριστικής αγοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια προϊόντα ζητούν οι δυνητικοί τουρίστες.

Προγραμματίζει την οικονομική, και όχι μόνο, δραστηριότητα της τουριστικής επιχείρησης με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, τόσο το φυσικό όσο και αυτό που αποτελεί δημιούργημα των ανθρώπων.

Διερευνά και αξιολογεί τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των τουριστικών πόρων/ προορισμών και κατ' επέκταση της τουριστικής τους ανάπτυξης.

Διαχειρίζεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο τους ανθρώπινους πόρους της τουριστικής επιχείρησης.

Διατυπώνει, προγραμματίζει και εφαρμόζει πολιτικές σε μικροτουριστικό και μακροτουριστικό επίπεδο, προκειμένου να επιτύχει επιθυμητούς εφικτούς στόχους.

Είναι γνώστης των σύγχρονων εφαρμογών Η/Υ στον τουρισμό, γενικά.


Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν: 
Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Σε ξενοδοχειακές ή τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε επιβατηγά πλοία, ψυχαγωγικά κέντρα, επισιτιστικά καταστήματα.

Σε εταιρίες οργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων.

Σε δική τους ανάλογη επιχείρηση.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί λογιστές - φοροτεχνικοί [μέχρι λογιστές Β’ τάξης, βάσει των ν. 2515/1997 (ΦΕΚ 154/Α'/1997) και 3470/2006]. Απαιτείται ειδική άδεια η οποία χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο (Ο.Ε.Ε.).

Καθηγητές Ειδικότητας (ΠΕ18.02) Τεχνολόγων Τουριστικών Επιχειρήσεων / Επαγγελμάτων, στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εφόσον διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.Αντιστοιχία Τμημάτων - Δυνατότητες Μετεγγραφής σε άλλα Τμήματα:

Υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής ανάμεσα στις 8 Εισαγωγικές Κατευθύνσεις της ομάδας και επιπλέον με το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας (Πάτρα).
Administrator
avatar
Γκουρού
Points : 1040

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης